Oto nasz autorski podcast Pełne Brzuchy. Zostań z nami na dłużej, aby dowiedzieć się, jak rozgryźć łódzką gastronomię. Najlepsze knajpy, gastro-pogadanki i wiele, wiele więcej. Obiecujemy, że będzie tylko smacznie!
#3 Ramen, cynamonka i dyniowe latte. O jesiennych smakach w Łodzi
Dlaczego dyniowe latte stało się symbolem jesieni? Choć doceniamy jego fenomen, dla nas prawdziwym comfort foodem w tym czasie są rameny i aromatyczne wypieki. Gdzie warto spróbować ich w Łodzi? Opowiadamy również o tym, jak lodziarnie radzą sobie jesienią, gdy sprzedaż lodów niemal zamiera. Czy faktycznie muszą zamykać się na kolejne pół roku? Na koniec dzielimy się naszymi telewizyjnymi doświadczeniami i pomysłem na najlepszą jesienną imprezę urodzinową.
#2 Gdzie warto zjeść śniadanie w Łodzi (i po co)?
Śniadania na mieście nie są zarezerwowane dla artystów czy influencerów i możemy to
udowodnić. To trend, który zyskuje na popularności, a śniadaniownie wyrastają w Łodzi jak grzyby po deszczu. Ale kto był pierwszy? Czy liczba lokali serwujących śniadania przez cały dzień (których jest dziś ponad 70) przekłada się na jakość? Wierzymy, że każda dzielnica w Łodzi zasługuje na przynajmniej jedną taką knajpę. To nasze gastro-postulat! Zachęcamy do odsłuchu!
#1 Dlaczego zawsze lądujemy we włoskiej knajpie?
Kuchnia włoska ma w Łodzi naprawdę godną reprezentację i liczne sukcesy na koncie – m.in. rozpoczęcie trendu na kultowe sosy: czosnkowy i pomidorowy. Nie oznacza to jednak, że nie ma na swoim koncie pewnych grzeszków. Niektórzy próbują nas oszukać, wmawiając, że sklepowy makaron polany oliwą to najprawdziwsze aglio olio, za które warto zapłacić 40 zł. Ostatecznie – Rzym pod wieloma względami może się schować! Zachęcamy do odsłuchu!